Dijital Baskı Nedir

ümraniye dijital baskı

Dijital baskı, dijital birleştirilmiş görsel veya metinleri çeşitli materyaller üzerine basmak için kullanılan bir tekniktir. Birçok farklı yöntemden biri, dijital baskı olarak biliniyor. Ofset baskıya kıyasla daha pahalı olsa da dijital baskı genellikle daha küçük çapta baskılar için tercih edilen bir yöntemdir. Dijital baskı ile diğer baskı teknikleri arasında çok sayıda fark vardır. Bu verileri içeren birçok soru işareti oluşturur . Bu tür , dijital baskıya ilişkin akıllarda oluşan bazı genel yanıtlar dağılımlıdır .

Dijital Baskı Nedir?

Dijital veri birimlerinin doğrudan yüzeylere ya da materyallere aktarılması, son zamanlarda yaygın olarak izlenen dijital baskı türüdür . Dijital baskılar, hem işin hem de kişisel olarak değişmesiyle hayatımızda daha yaygın hale geldi.

İçeriğin içeriğindeki baskı miktarını destekleyen bir dizi farklı yöntemden biri dijital baskı yöntemidir . Dijital baskı için bilgisayar ortamının hazırlanması ve ardından istenilen malzemenin üzerine basılır . Dijital baskılar oldukça yeni, kullanışlı, hızlı ve esnek bir baskı yöntemidir. Daha önce kullanılan baskı yöntemlerinden farklıdır. Bu nedenle çağa ayak uydurmanın bir yolu olarak dijital baskının tercih edilmesi daha uygun bir seçimdir. Düşük adetlerde bile dijital baskı makineleri hızlı sonuç verir.

Hızlı Pratik Dijital Baskı Çözümleri

Dijital baskının gelme durumu , kalıp oluşumu yoktur. Dijital ortamdaki ürün, makineye doğrudan aktarılır . Değişiklik yapılması kolay ve kullanışlı olur. Hız odaklı ortamlar için dijital baskı birçok sorundan kurtulur.

DİJİTAL BASKI İLE OFSET BASKI ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Ofset baskı ve dijital baskı aynı temellere dayansa da, birbirinden farklı avantajlar sunuyor . Örneğin ofset baskılar sadece belirli kağıt türlerine basılabilirken, dijital baskılar çok çeşitli yöntemlere basılabilir. Dijital baskılar, fazla sayıda ve kaliteli baskılarda daha uygun bir fiyat sağlarken, ofset baskılar az sayıda ve normal kalitedeki baskılarda daha uygun bir fiyat sağlar.

Dijital Baskı Hakkında Bilgiler

Dijital baskı dijital bazlı görselin doğrudan çeşitli materyallerin üzerine basılması.

Genellikle profesyonel baskı küçük işlerin masaüstü yayıncılık ve diğer dijital kaynakları basılı kullanarak büyük formatlı ve/veya yüksek hacimli lazer veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar ile basılma işlemidir. Dijital baskı; ofset baskı yöntemlerine göre sayfa başı maliyet olarak yüksektir, Ofsete göre daha hızlı baskıya alınma ve ofsette kullanılan metal kalıpların olmaması nedeniyle tercih edilir. Taleplere daha hızlı cevap verilir, istenildiği anda baskı yapılabilir. Gelişen teknoloji, zamandan tasarrufun önem kazanması ile de ve dijital baskıda düşen maliyetler bu sistemin kullanılmasını ve tercih sebebi olmasını kolaylaştırmıştır.